Debitorrente

Debitorrenten er den årlige effektive rente. Det vil sige den pålydende rente inklusive renters rente. Når der er forskel på den pålydende rente og debitorrenten (den effektive rente), skyldes det, at der normalt tilskrives rente flere gange om året på lån. Låner du eksempelvis 10.000 kr. til 10 % i årlig pålydende rente med månedlig rentetilskrivning, vil debitorrenten være 10,45 %. Alle typer lån har en debitorrente, som varierer alt efter hvor ofte renterne tilskrives på lånet. Din specifikke debitorrente fremgår altid i den lånekontrakt vi sender ud til dig, når du er blevet godkendt til dit hurtiglån. Der er derfor ikke behov for lommeregneren, da vi har beregnet debitorrenten for dig.

Som eksemplet viser, er forskellen på debitorrenten og den pålydende rente ikke stor. Debitorrenten (den effektive rente) giver dig altså blot et lidt mere retvisende billede af renten, da den inkluderer effekten af renters rente. For at ensrette den information, som du som kunde møder hos de forskellige låneudbydere, er det lovpligtigt at kalde renters rente for debitorrenten, men begrebet kendes også som den effektive rente eller den nominelle årlige rente. Disse tre begreber beskriver altså i bund og grund det samme.

Foruden debitorrenten vil du i din gennemgang af lånet finde begrebet årlige omkostninger i procent (ÅOP). ÅOP viser de samlede årlige omkostninger forbundet med lånet i procent af lånebeløbet, og er derfor den bedste måde at sammenligne flere forskellige lån på. Du kan læse mere om ÅOP her.

ansoeg foto
  • Få svar på 15 minutter
  • Lån fra 3.000 til 75.000 kr.
  • Ingen sikkerhed for lånet
  • Brug pengene til det du vil

Ansøg om lån

Beregn hvad dit lån vil kosteLånebeløb (udbetalt):
Løbetid:
Månedlig ydelse:
Debitorrente:
Samlede kreditomk.:
Tilbagebetalingsbeløb:
ÅOP:

Ansøg her


Repræsentativt eksempel:
Ved et samlet kreditbeløb på 40.000 kr. over 5 år. Tilbagebetaling via BS og låneprovenuet overføres til pengeinstitutkonto. Så er den månedlige ydelse 1.173 kr. Debitorrenten er 21,7 % og variabel i lånets løbetid. ÅOP er 28 % og de samlede kreditomkostninger er 30.364 kr. Det samlede beløb du skal betale er 70.364 kr.

Beregningen er vejledende. Vi kan først oplyse den faktiske rentesats, når vi har gennemgået dine økonomiske oplysninger.

Se vores seneste YouTube video